Geen categorie

Cool kunst en cultuur en jongerencentrum Kompleks slaan dit jaar de handen ineen op jacht naar nieuw singer-songwritertalent uit Heerhugowaard en omgeving. Vorig jaar won de Alkmaarse Mikky Zomerdijk de finale van de succesvolle singer-songwritercontest in Cool. Ze kreeg daardoor de kans om op te treden met legende Chip Taylor. De inschrijving voor de nieuwe contest van najaar 2014 is geopend!

Contest
De singer-songwritercontest is bedoeld voor iedereen die zijn eigen muziek schrijft, zichzelf begeleidt en afkomstig is uit Heerhugowaard of omstreken. De voorrondes vinden afwisselend in Cool en Kompleks plaats in het najaar van 2014 en worden beoordeeld door een professionele jury. Op vrijdag 12 december is de grote finale in Cool. De winnaar krijgt studiotijd van Tamminga Music Productions en opnieuw de kans om op te treden met een professional.

Aanmelden
Wil je meedoen? Stuur dan voor 31 juli een mail met je persoonlijke gegevens, een korte motivatie en biografie plus een filmpje waarop je duidelijk een van je eigen nummers speelt en zingt naar coollive@coolkunstencultuur.nl. De selectie voor de voorrondes vindt deze zomer plaats. Kijk voor meer informatie op www.coolkunstencultuur.nl of www.kompleks.nl

0 352

Op zaterdag 27 en zondag 28 september wordt voor de derde keer het Coolpleinfestival georganiseerd op en rond het Coolplein in Heerhugowaard. De eerste namen van artiesten die tijdens dit festival zullen optreden, zijn inmiddels bekend. Verwacht onder andere acts van Vrijdag en Sandifort, Danstheater AYA, Skotwal, Dr. Joe en Steed!

Het Coolpleinfestival vormt dé aftrap van het nieuwe culturele seizoen van Heerhugowaard. Na de succesvolle eerste edities in 2012 en 2013, organiseren we dit jaar alweer de derde editie. Tijdens het weekend van 27 en 28 september zijn er previews van theatervoorstellingen te zien en presenteren tientallen muziekverenigingen, ensembles, dansgroepen en andere amateurverenigingen uit Heerhugowaard zich met uiteenlopende acts. Daarnaast zijn er straattheateracts, is er veel muziek van bekende bands en singer-songwriters, zijn er workshops van Cool en is Circusschool Tefredo weer aanwezig met een circustent. Kortom, een bruisend weekend voor culturele beginners, veelvraten én fijnproevers!

Eerste namen bekend
Inmiddels zijn de eerste namen van artiesten die optreden tijdens het Coolpleinfestival 2014 bekend. Gedurende het weekend zijn er theaterpreviews te zien van onder andere Vrijdag en Sandifort (bekend van de Boer zoekt Vrouw-persiflages in DWDD), Danstheater AYA, Skotwal (Amerikaanse country songs in het West-Fries) en Ladies of the Fifties. Deze theateracts zijn later in het seizoen bij Cool te zien met hun avondvullende voorstelling. Naast theaterpreviews zijn een aantal bandoptredens ook reeds bekend. Op het buitenpodium en in Café Cool staan onder andere Dr. Joe (winnaar Mixtream Band Battle), Steed en Avalanche (winnaar Battle of the Schoolbands én De Grote Prijs). De hoofdact van het Coolpleinfestival die zaterdagavond op het buitenpodium zal staan, wordt in augustus bekend gemaakt.

Initiatief
Het Coolpleinfestival is een initiatief van Stichting CAM en Cool kunst en cultuur. Voor het festival werken zij samen met diverse andere lokale partijen. Het volledige programma van het Coolpleinfestival 2014 wordt binnenkort bekend gemaakt via www.coolpleinfestival.nl.

RANDOM POSTS

0 302
Stationsplein 71 1703 WE Heerhugowaard