Wonen & Lifestyle

0 1263

Het merk Saturn verdwijnt uit Nederland. De twaalf winkels worden omgebouwd tot Media Markt-vestigingen, eveneens eigendom van het Duitse Metro.

Volgens het Duitse moederbedrijf verschillen de beide ketens te weinig van elkaar. Mediamarkt en Saturn hebben samen 44 vestigingen. Door de operatie gaan geen banen verloren. Dit jaar komen er vijf nieuwe grote vestigingen bij en drie middelgrote winkels. Zo opent de keten vestigingen in de Bijenkorf in Amstelveen, Eindhoven en Rotterdam.

Ook de webshop wordt vernieuwd. Naar verwachting ontstaan er zevenhonderd nieuwe arbeidsplaatsen. Momenteel hebben Media Markt en Satrun samen circa 7000 mensen op de loonlijst staan. Met slechte marktomstandigheden heeft het besluit volgens een worodvoerder niets te maken.

Het schrappen van het merk Saturn is een kleine tegenvaller voor JWT Amsterdam. Het reclamebureau werkt sinds 2012 voor Media Markt Nederland. Nog maar een maand geleden maakte het bekend ook voor Saturn te gaan werken. Komend najaar zou de eerste campagne gaan lopen.

Saturn Heerhugowaard is vanaf 20 september Media Markt.

RANDOM POSTS

0 302
Stationsplein 71 1703 WE Heerhugowaard