Artikelen

0 1243

Het merk Saturn verdwijnt uit Nederland. De twaalf winkels worden omgebouwd tot Media Markt-vestigingen, eveneens eigendom van het Duitse Metro.

Volgens het Duitse moederbedrijf verschillen de beide ketens te weinig van elkaar. Mediamarkt en Saturn hebben samen 44 vestigingen. Door de operatie gaan geen banen verloren. Dit jaar komen er vijf nieuwe grote vestigingen bij en drie middelgrote winkels. Zo opent de keten vestigingen in de Bijenkorf in Amstelveen, Eindhoven en Rotterdam.

Ook de webshop wordt vernieuwd. Naar verwachting ontstaan er zevenhonderd nieuwe arbeidsplaatsen. Momenteel hebben Media Markt en Satrun samen circa 7000 mensen op de loonlijst staan. Met slechte marktomstandigheden heeft het besluit volgens een worodvoerder niets te maken.

Het schrappen van het merk Saturn is een kleine tegenvaller voor JWT Amsterdam. Het reclamebureau werkt sinds 2012 voor Media Markt Nederland. Nog maar een maand geleden maakte het bekend ook voor Saturn te gaan werken. Komend najaar zou de eerste campagne gaan lopen.

Saturn Heerhugowaard is vanaf 20 september Media Markt.

0 399

SVW´27 heeft gisteravond zijn tweede oefenwedstrijd met 2-2 gelijk gespeeld tegen zaterdaghoofdklasser ODIN’59. Beide helften werden 1-1. Doelpunten werden gemaakt door Jeffrey Esser uit een penalty en Rodney de Bonte. Debutant Jordi Smit schoot in de tweede helft nog twee keer schitterend op het vijandelijke doel. De lat en de keeper moesten redding brengen.

Het is nog even zoeken bij onze hoofdmacht. De grote hoofdlijnen die trainer Goudmijn wilt terug zien zijn duidelijk zichtbaar, maar de automatismen zijn nog groeiende. Mooi veldspel wisselde zich gisteravond af met rommelig voetbal en onzuiverheden. Desondanks zijn oefenwedstrijden er ook om te leren van fouten. 

0 362

ondag 24 augustus is het tijd voor de 45e ronde van Heerhugowaard. Met onder andere de dames elite race, de elite race voor de mannen, de dikke banden race en de 60km voor amateurs. Ook XYTO Media en ‘t Centrum Magazine zijn volop aanwezig op het jaarlijkse evenement van Heerhugowaard. Zo is XYTO Media hoofdsponsor van de dames race die start om 13.45 uur. Mis het niet.

Hierbij het programma (onder voorbehoud)

10.00 Sportklasse 60 km – Hierbij wordt gestreden om de felbegeerde Dekker Chrysanten Cup.

11.45 Rabo DikkeBandenRace
(7 & 8 jaar: 11.45, 9 & 10 jaar: 12.05, 11 & 12 jaar: 12.25)
12.45 G-fietsen

13.45 Elite Dames 60 of 50 km – XYTO Media Beker voor de winnares van deze spannende koers.

16.00 Elite / beloften / amateurs A 100 km – De winnaar ontvangt de Ruiter Dakkapellen Bokaal.

0 366

Op vrijdag 15 augustus vindt de Nachtmarkt plaats op het Coolplein, Horecaboulevard en Stadsplein. Dit is de eerste keer dat in Heerhugowaard een Nachtmarkt georganiseerd wordt.

Van 18.00 tot 24.00 uur kunt u heerlijk struinen langs alle gezellige verlichte marktkramen met o.a. palingrokerij, kleding, een zingende poffertjeskraam, kaas, noten, sieraden en verschillende ondernemers uit Middenwaard zijn aanwezig.

De Nachtmarkt wordt omringd door terrasjes en restaurants waar u terecht kan voor een heerlijk hapje en een drankje.

Beter kan uw weekend toch niet beginnen?

Graag tot ziens op de Nachtmarkt van Heerhugowaard!

Cool kunst en cultuur en jongerencentrum Kompleks slaan dit jaar de handen ineen op jacht naar nieuw singer-songwritertalent uit Heerhugowaard en omgeving. Vorig jaar won de Alkmaarse Mikky Zomerdijk de finale van de succesvolle singer-songwritercontest in Cool. Ze kreeg daardoor de kans om op te treden met legende Chip Taylor. De inschrijving voor de nieuwe contest van najaar 2014 is geopend!

Contest
De singer-songwritercontest is bedoeld voor iedereen die zijn eigen muziek schrijft, zichzelf begeleidt en afkomstig is uit Heerhugowaard of omstreken. De voorrondes vinden afwisselend in Cool en Kompleks plaats in het najaar van 2014 en worden beoordeeld door een professionele jury. Op vrijdag 12 december is de grote finale in Cool. De winnaar krijgt studiotijd van Tamminga Music Productions en opnieuw de kans om op te treden met een professional.

Aanmelden
Wil je meedoen? Stuur dan voor 31 juli een mail met je persoonlijke gegevens, een korte motivatie en biografie plus een filmpje waarop je duidelijk een van je eigen nummers speelt en zingt naar coollive@coolkunstencultuur.nl. De selectie voor de voorrondes vindt deze zomer plaats. Kijk voor meer informatie op www.coolkunstencultuur.nl of www.kompleks.nl

0 356

De afdeling kindergeneeskunde van het MCA start vanaf dinsdag 19 augustus met een spreekuur in het Diagnostisch Centrum in Heerhugowaard. Het algemene spreekuur is bedoeld voor kinderen en tieners in de leeftijd van 0 tot 18 jaar. In de even weken is er een spreekuur op de dinsdag van 09.00 tot 12.00 uur. In de oneven weken houden de kinderartsen van 09.00 tot 12.00 uur spreekuur op de donderdag.

 ‘Met dit spreekuur willen we extra service aan onze patiënten bieden,’ zegt Wilma van der Velden, teamleider polikliniek kindergeneeskunde MCA. ‘Heerhugowaard is een groeigemeente. Omdat daar het Diagnostisch Centrum van MCA is gevestigd, biedt dit een prima locatie voor een spreekuur. De kinderen en tieners kunnen in Heerhugowaard ook terecht voor eventueel aanvullend röntgen- of bloedonderzoek. Dat scheelt hen veel tijd.’

Het Diagnostisch Centrum Heerhugowaard is een sublocatie van Medisch Centrum Alkmaar en gevestigd aan het Stationsplein 49 in Heerhugowaard (centrale ingang, torentje). De locatie is zowel met eigen vervoer als openbaar vervoer uitstekend te bereiken. Bel voor het maken van een afspraak of voor meer informatie naar de polikliniek kindergeneeskunde MCA, telefoon: 072 – 548 29 50.

RANDOM POSTS

0 297
Stationsplein 71 1703 WE Heerhugowaard